Pagina's

maandag 11 augustus 2014

Een week later!

Vandaag is het al weer een week geleden dat we landden op Kelowna Airport. We hebben dan ook het hotel verlaten en we zijn ingetrokken in ons appartement. Niet dat er al veel spullen staan, alleen de bedden die we afgelopen week hebben gekocht zijn zaterdag afgeleverd dus we kunnen slapen. Morgen gaan we naar Ikea in Vancouver waar we een groot deel van de rest van het interieur zullen kopen. Het is een ritje van drie en een half uur dus we doen het in twee dagen. Een goede test voor onze auto die we vandaag hebben opgehaald. Al met al kun je dus stellen dat we nu al aardig "gesetteld" zijn, het hotel heeft plaats gemaakt voor een eigen woonruimte en de huurauto voor een eigen auto.
Afgelopen vrijdag hadden we gepland om wat leuks te gaan doen, en niets te regelen...... alleen dan even een mobiel abbonnement. Het werd langzaam toch wel heel vervelend om alleen een Nederlands nummer te hebben. Dit regelen duurde alleen toch weer langer dan gepland, dus uiteindelijk was het al tegen lunchtijd alvorens we op pad konden. We hadden er voor gekozen om naar Kelowna Mountain Bridges te gaan. Het gebied waar dit park in ligt is in 2003 totaal verloren gegaan aan een grote bosbrand. Als je er loopt zie je dan ook wat de gevolgen zijn van zo'n brand en zeker hoe lang het gaat duren voor dat de natuur zich kan herstellen. Maar ja, wat is er dan te zien zullen jullie denken? Nou, iemand heeft het idee gehad om in dit gebied hangbruggen te maken, een stoeltjeslift (werkt alleen nog niet), wijngaarden en een openluchttheater. Uiteindelijk moeten er ook skipites komen, maar dat is nog niet gerealiseerd. Wat wij vooral mooi vonden was het uitzicht over Kelowna en omgeving.

De meiden met op de achtegrond Kelowna

Zaterdag was de dag dat de bedden geleverd zouden worden, dit zou ergens tussen 10.00 en 14.00 uur moeten gebeuren. Mieke zou wachten terwijl Philip lekker met de meiden aan het zwembad zou gaan liggen. Om een lang verhaal kort te houden: uiteindelijk zijn de bedden pas tegen vijf uur afgeleverd. Gelukkig werden we wel gebeld, maar het was dus een lange zaterdag wachten. Maar goed elk nadeel..... Lotte en Floor hebben veel kunnen zwemmen. Aangezien het zaterdag wel laat was geworden, zijn we zondag de bedden in elkaar gaan zetten. In de namiddag hadden we een uitnodiging gekregen van Johanna bij haar thuis. Johanna is in de jaren 80 naar Canada gekomen, en werkt hier als Social worker. Aan het zwembad hebben we heerlijk gekletst over Canada, Nederland, werk en allerlei ander leuke onderwerpen. Kortom het was erg gezellig!
Zoals gezegd gaan we morgen weer twee dagen op pad om Zweedse gehaktballetjes te eten. Een lange maar ook mooie rit naar Vancouver door ons nieuwe land.

2 opmerkingen: