Pagina's

dinsdag 5 augustus 2014

Geland


Gisteren even na vijf uur zijn we geland in Canada. Nog niet ik Kelowna, maar eerst in Edmonton. Hier moesten we dus ook door de douane. Ondanks dat we twee jaar geleden het visum al hadden geactiveerd en dus nu met onze PR-card en paspoort in de aanslag zelfverzekerd op de douaneambtenaar konden afstappen was het toch even spannend. Je weet het maar nooit. De amtenaar in kwestie vond het ook wel enigzins vreemd, nu landen, terwijl we al twee jaar in het bezit zijn van een visum was voor haar toch niet gebruikelijk. Maar naar enige uitleg begreep ze hoe het zat en mochten we, na wat vragen over onze spullen die nog nakomen met de verhuizer, doorlopen. Nadat niet alleen bleek dat wij maar ook onze koffers allemaal in Edmonton waren, moesten we nog drie uurtjes wachten alvorens het laatste stukje te vliegen naar Kelowna. In die tijd hebben we Floor haar verjaardagskado alvast gekocht, ze is nu ook de trotse eigenaar van een Ipod Touch. Haar dag kon in ieder geval niet meer stuk. 
Met een kleine twintig minuten vertraging vertrokken we met een prachtige zonsondergang vanuit Edmonton.

      

Mieke had de twijfelachtige eer om naast een zeer spraakzame dame te zitten waardoor haar gehoopte uurtje dutten in het "spraakwater" viel. Maar ze is wel weer wat informatie over Kelowna rijker. Bij aankomst op Kelowna Airport werden we ontvangen door Erik en Annemarie. Niet alleen leuk, maar ook fijn om in "den vreemden" door bekende gezichten opgehaald te worden. Na het ophalen van de huurauto, hebben ze ook nog even als kofferbezorgservice gespeeld want wij pasten met vier personen, 8 koffers en 4 stuks handbagage nooit in een keer in de auto. Zo werd een extra ritje op en neer naar het vliegveld op de late avond, ons gelukkig gespaard.  Na ongeveer 24 uur wakker te zijn geweest, op wat kleine vliegtuigdutjes na, was het dan ook niet verwonderlijk dat we bij aankomst op de hotelkamer gelijk het bed op hebben gezocht. De nacht was echter kort want door de jetlag waren we al vroeg wakker, de meiden gelukkig iets later. Voor vandaag staan al weer wat noodzakelijke activiteiten gepland om te regelen, dus vervelen zullen we ons niet!

Our Canadian girls bij aankomst 


3 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen en ook daadwerkelijk het land binnen mochten! Leuk om alvast wat te lezen en alvast de eerste foto's te kunnen bekijken. En....de "new blog entry notification" werkt! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meteen de blog gelezen, een rss-feed aangemaakt en via FB een melding binnen gekregen. Zo kunnen we jullie blogs toch niet meer mislopen lijkt mij zo! ;) Ja,ja,... we houden jullie in de gaten!
    Alleen de donkere letters op een donkere achtergrond zijn lastig te lezen (Zeker in het 's-avonds donker). Kan je daar nog iets aan doen?

    Nu gaan jullie en drukke tijd tegemoet om jezelf thuis te voelen. Auto en appartement regelen, inrichten, scholen en mensen leren kennen (nu niet als bezoeker maar als inwoner van Kelowna) en hopen dat de container met de inboedel goed aankomt! Vergeet tussen al dat geregel niet te genieten van het feit dat je nu eindelijk in Canada bent!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat er tot nu toe geen onaangename verrassingen meer zijn geweest. Want het was spannend genoeg toen bleek dat de tickets niet helemaal klopte. Maar goed het genieten en inrichten van jullie nieuwe levensfase kan beginnen. Ik volg het met belangstelling. Liefs, Wilhelmien en Jan

    BeantwoordenVerwijderen