Pagina's

donderdag 7 augustus 2014

Regeldagen

De afgelopen drie dagen hebben we ons dus inderdaad niet verveeld. Dinsdagochtend zijn we als eerste de zorgverzekering gaan regelen. Deze gaat namelijk pas drie maanden later in, dus is het wel zo belangrijk om deze zo snel mogelijk te regelen. Gelukkig zijn we nog twee maanden verzekerd via onze Nederlandse zorgverzekering, dus we hoeven maar een maand een overbruggingsverzekering. Na een korte wandeling langs het meer zijn we vervolgens onze Nederlands rijbewijzen gaan omzetten. Je hoeft hier tegenwoordig niet meer opnieuw voor op examen en is het puur een kwestie van onze pas inleveren en een nieuw Canadees rijbewijs ontvangen. Wat ons wel gelijk opviel is de vriendelijkheid van de mensen die je helpen. Alles wordt keurig uitgelegd ook al staat er een hele rij achter je. 


Er moest ook nog even gewinkeld worden want Floor wilde natuurlijk nog een mooi hoesje om haar nieuwe Ipod. Bij de lunch in het foodcourt van het winkelcentrum hebben hebben we nog even "geappt" met Katja, wat is de wereld dan toch klein. Na de lunch zijn we onder andere op auto jacht gegaan. Na de vierde garage was het voor de meiden toch wel genoeg geweest, dus terug naar het hotel en zwemmen maar!
Woensdag hadden we twee afspraken, in de ochtend bij de bank en in de middag bij ons appartement. Voordat we na de bank gingen hebben we nog een garage bezocht. Na het zien van de foto's was het dus nu tijd om ons optrekje voor het komende jaar met eigen ogen te zien. Ons geduld werd nog even op de proef gesteld want de mevrouw in kwestie was aan de late kant. Maar toen ze er eindelijk was zijn we gelijk naar het appartement gelopen, en we kunnen zeggen: de foto's waren geen bedrog. Het ziet er fantastisch uit en we zien ons hier wel het eerste jaar wonen. De rest van de middag hebben we lekker bij Annemarie en Erik doorgebracht en hebben de dames "hun" zwembad al kunnen uitproberen terwijl wij lekker hebben gekletst.
Vandaag was het dan tijd om een knoop door te hakken wat betreft de auto, onze keus is gevallen op een Ford Freestar, we hebben wel nog wat moeten onderhandelen maar uiteindelijk kwamen we er goed uit. Maandag kunnen we hem halen, goede timing want dan moeten we ook de huurauto inleveren.  


  Naast de auto hebben we vandaag nog maar wat meer geld laten rollen want we moeten vanaf maandag in ons appartement slapen en zonder bedden is dat moeilijk. Na lang piekeren hebben we toch maar besloten om de bedden in Kelowna zelf te kopen en niet voor maandag naar Ikea in Vancouver te rijden (ongeveer 400 km). Dus zijn bij Jysk geweest en geslaagd, zaterdag wordt alles afgeleverd zodat we maandag in ons nieuwe optrekje (waar we na het betalen van huur etc. vandaag de sleutel van hebben gekregen) slapen. Al met al loopt het dus allemaal voorspoedig. 
Een kleine uitzondering: we hadden niets meer van de verhuizer vernomen wat in zou houden dat onze spullen nog steeds in Nederland staan. Na wat mailen bleek gelukkig dat ze ons vergeten waren in te lichten en dat de boot met container onderweg is. Als het goed is zijn ze 18 augustus in de haven ( we weten alleen niet welke haven). Maar goed, dan zal het toch nog wel even duren voor de spullen bij ons in Kelowna zijn. Later dan we hadden gehoopt maar goed, het is niet anders. Voor morgen staat er naast het alleen nog regelen van een mobiel abonnement niets meer op het programma en dat willen we zo houden ook. Na alle inspanningen is het tijd om een dagje rust in te bouwen en wat leuks te gaan doen met de dames. We hebben per slot van rekening ook vakantie!

3 opmerkingen:

  1. Het zal jullie deugd doen te weten dat onze resident car expert "approves" ;-) En witte letters op een donkere achtergrond zijn een genot om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dagje genieten dus. Als ik dat zo lees dan hebben jullie dat wel verdiend! Vanavond vertrekken wij naar Italiƫ dus onze onderikjes komen er ook weer aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super om te lezen dat het prima verloopt daar in het verre Canada. Blijf ons vooral op de hoogte houden dan lijken jullie niet zo ver weg. Liefs, Wilhelmien en Jan

    BeantwoordenVerwijderen