Pagina's

zondag 31 augustus 2014

Een beetje geland voor ons gevoel

Het heeft even wat langer geduurd dan de vorige keren maar hier is dan weer een verslagje. De afgelopen week zijn we dan ook voor ons gevoel geland. Je doet je ding zoals ze dan zeggen, en er komt weer wat structuur in het leven. Niet te veel natuurlijk, dus we hebben zeker ook nog leuke uitstapjes etc. gemaakt. Vorige week vrijdag was het inderdaad (zie vorig blog) slechter weer dus zijn we naar het binnenzwembad geweest, hier waren we twee jaar geleden ook al een keer geweest en de meiden wilden nog wel een keer. Het was er wel druk, maar ze hebben genoten.
Zaterdag was Floor jarig, of moet ik zeggen vrijdag, want mevrouw vond dat ze om 12 uur Nederlandse tijd jarig was, dus vrijdagmiddag om 15.00 hier. Ze was natuurlijk wel zo slim om het einde van de verjaardag de Canadese tijd te willen aanhouden. Al met al heeft ze een ruime "verjaardaaaag" gehad! Natuurlijk slingers opgehangen en taart gehaald, en ze heeft mogen kiezen wat ze die dag wilde doen dus....... 's Avonds hadden we dan ook nog een verjaardagsfeest van Annemarie. Erg gezellig, met allemaal Nederlanders die hier wonen en die zij de afgelopen paar maanden hebben leren kennen. Heerlijk gekletst, en Lotte en Floor hebben zich goed geamuseerd met Myrthe een meid van 11 jaar die hier nu al drie jaar woont.
Zondag wilde we dan weer naar het museum, aangezien dit donderdag niet was gelukt. Nu helaas weer niet want het is dicht op zondag. Dus toen zijn we lekker door het City Park en langs het strand gelopen. Een lekker relaxte zondagmiddag waarin we ook nog een bezoek hebben gebracht aan de Japanse tuinen op advies van een enthousiaste beveiliger bij "The Bear" , een apart standbeeld in Stuart park.

















Maandag was dan weer een echt "Holiday in your own backyard dagje" en zijn we wezen fietsen bij de Myra Canyon Trestles. Je fiets hier een stuk (24 km)  over de voormalig Kettle Valley Railway; over schraagbruggen met prachtige uitzicht over de Canyon en Kelowna. Hier hebben we ook ons eerste wildlife kunnen spotten, op de weg naar boven een hert (beter gezegd het achterste van een hert) en natuurlijk eekhoorns en een soort van eend (waarvan we de exacte naam niet weten). Nog niet heel veel, maar het begin is er! Wat we wel indrukwekkend vonden is het feit dat deze bruggen allemaal gerestaureerd zijn door vrijwilligers, en toen ze klaar waren in 2003 er weer drie door een grote bosbrand zijn verwoest. Vervolgens is er in vijf jaar tijd weer gewerkt om ze opnieuw op te bouwen. Petje af!






Afgelopen woensdag hadden de meiden afgesproken om te gaan bakken bij Annemarie. Iets verkeerde timing aangezien het die dag 31 graden was, maar goed....
Philip heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om alleen een stukje te gaan wandelen in Kalamoir Park. Een klein park op 10 minuten rijden hier van dan langs het meer.


Het resultaat van de bakmiddag was een lekkere appelkruimelcake (alhoewel Lotte de nootmuskaat erin niet lekker vond). Natuurlijk de dag weer afgesloten met een duik in het zwembad, het is heerlijk om bij het zwembad te zijn met die mooie zonsondergangen met bergen op de achtergrond.

De dag erna zijn we op bezoek geweest bij een Nederlands gezin, Olaf, Claudy ( maar zij was werken) en hun dochter Myrthe. De meiden hebben zich vermaakt en wij hebben allerlei tips en namen doorgekregen van Olaf: zo ontzettend handig, hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Daarna nog wat sightseeing in de omgeving, afgesloten met uit eten en nog wat sightseeing ( in Shannon Lake). We merken dat we het liefst helemaal bovenaan willen wonen: is rustiger, heb je meer ruimte, mooier uitzicht en kans op meer wildlife. Maar ja, nu nog eerst afwachten of het ook te betalen is!

Vrijdag zijn we naar Penticton gereden, een stadje nog geen drie kwartier rijden na langs de Okanagan Lake. Daar zijn we gestopt bij Wouda's Bakery ( een Nederlandse bakker) voor een broodje kroket, en meteen wat (lekker) brood ingeslagen.
Ook nog even de SS Sicamous bekeken, een nog overgebleven stoomboot ( aangedreven door zo'n schoepenrad), wat op de Okanagan Lake heeft gevaren van 1914 tot 1937.



Aangezien Floor gisteren haar grote teen gekneusd heeft gaan we vandaag, zondag, naar de Mediterranean Market, eens kijken voor de hagelslag en de ontbijtkoek.
Het is weer een lang weekend in Canada, maandag is het Labour Day, dus een vrije dag voor veel mensen. Wij willen dan maandag naar Big White: 's winters een groot ski resort, maar nu dit weekend is er van alles te doen, leuk!

PS. De scholen staken nog steeds dus ws. kunnen de meiden dinsdag niet naar school.  Is wel jammer, met name voor ons, wij wilden vanaf volgende week gaan netwerken: ons gezicht overal laten zien, kennismaken, etc. Met de kinderen om ons heen is het wat lastiger te plannen. Maar goed, we zien wel, kump good zouden ze in Limburg zeggen!




1 opmerking:

  1. Nieks kump veur nieks.. kump waal zeker good! Wel wat laat maar toch van harte: proficiat Floor!

    BeantwoordenVerwijderen