Pagina's

zaterdag 16 augustus 2014

Shop till you drop!

De afgelopen dagen stonden vooral in het teken van het inrichten van het appartement.... dus shoppen! Het eerste wat dinsdagochtend op het programma stond was het kopen van een bank. Dit moesten we toch in de buurt doen want anders lopen de vervoerskosten wel erg op. Vervolgens zijn we naar Ikea in Vancouver gereden. Gezien de afstand, iets wat je niet op een dag doet dus hebben we ook een hotel geboekt. Na aankomst was het vooral kijken, kijken en (nog) niets kopen. Natuurlijk hadden we ons al op voorhand georiënteerd, zowel bij Ikea Heerlen als via internet. Het blijft dan wel gek om in de Ikea te lopen, het is dat alles in het Engels staat aangegeven anders zou je echt niet het idee hebben dat je in Vancouver zit. Het was er wel minder druk dan in Heerlen, maar goed, het was ook geen Duitse feestdag ;)
Na de Zweedse gehaktballetjes zijn we naar het hotel gereden. Hier hebben de meiden nog even kunnen zwemmen. Dit samen met een meisje uit Edmonton wat met haar moeder op doorreis was. Het Engels zorgde voor een voorzichtige start, maar eenmaal los was het voorbij met de taalbarrière.
De volgende dag was het dus tijd om echt te gaan kopen en de auto vol te laden. Gelukkig is hij groot genoeg dus het paste allemaal prima. Misschien ook een geluk dat we nog geen eettafel en stoel vonden anders was het wel erg krap geworden.



Tijdens het eten van de lunch (de Ikea hotdog) werden we in een keer aangesproken door een Nederlandse vrouw. In het gesprekje werd snel duidelijk dat zij in de buurt van de Ikea woonde, je komt ze ook overal tegen die Nederlanders! En toen was het tijd voor de terugreis. Het moet gezegd worden: een paar uur rijden door deze omgeving is helemaal geen straf. Het is relatief rustig op de weg, en we hebben heerlijk genoten van de mooie uitzichten.




En weer thuis!


En als je dan bij Ikea bent geweest moet je de volgende dagen alles uitpakken en in elkaar zetten. Maar er moest ook nog verder gewinkeld worden want we waren (zijn) zeker nog niet compleet. Ondertussen hebben we het dan ook aardig gehad met winkelen. Het doen van de reguliere boodschappen is ook nog eens een uitdaging op zich, niet alleen zijn de winkels groot, waardoor je heel wat meters aflegt, ook het vinden van de boodschappen is ware speurtocht, waardoor het aantal meters nog toeneemt! Daarnaast is in zo'n superstore ook nog freezing cold, volgende keer neemt Mieke zeker een jas mee, ze was gewoon bevroren ( haar woorden). Kortom je moet er even de tijd voor nemen. 
Gisteren zijn we ook de kinderen gaan inschrijven voor de school. Het zou kunnen zijn dat de school
(Shannon Lake elementary) die het dichts in de buurt ligt vol zit, en ze dus naar een school moeten die wat verder ligt. Deze school is nieuw gebouwd en gaat pas in september open. Zeker weten we het nog niet want de persoon die hierover meer weet, was niet aanwezig. Nog even afwachten dus, hetzelfde geldt voor de eerste schooldag want de leraren staken hier. Deze staking is al in juni begonnen en zoals we hebben begrepen is het einde nog niet in zicht. Dit zou kunnen betekenen dat de meiden een extra lange vakantie hebben. Voor ons nog geen probleem aangezien we nog niet aan het werk zijn, maar voor de ouders die dus wel werken en al vanaf juni opvang moeten regelen is dit natuurlijk alles behalve fijn. We hopen maar op een snelle oplossing, want op zich is het voor ons (en zeker voor de meiden) natuurlijk ook prettig om zo snel mogelijk in het ritme te komen en nieuwe vrienden te ontmoeten.
Gisteravond was het dan tijd om de (volgens Mieke te grote) gekochte BBQ te gaan gebruiken. Het balkon heeft een rechtstreekse gasaansluiting voor de BBQ, dus geen gasflessen nodig. Hoezo, Canada is een BBQ land!  Na deze "doop", zijn we nog even lekker gaan wandelen langs het meer en zijn strandjes.



Vandaag wordt de bank geleverd, hopelijk volgens de afgesproken tijd maar we rekenen al met een zekere marge. Na alle geregel, boodschappen doen etc. zullen we de komende week wat minder de aandacht leggen op settelen en wat meer vakantie gaan vieren in eigen land. Hier zijn we alle vier wel aan toe! 


3 opmerkingen:

  1. Geweldig om te lezen hoe jullie bezig zijn met settelen. En met zo'n mooie heen- en terugreis wil zelfs ik nog naar Ikea gaan om te winkelen. Is toch net even anders als van Nederweert naar Eindhoven. Geniet volgende week van jullie vakantie in jullie nieuwe thuishaven. En hopelijk gaat de staking van scholen niet te lang meer duren. Lieve groet van een koud en herfstachtig Nederweert. XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een omgeving! Geniet de komende weken van jullie vakantie. En Mieke.. Van harte gefeliciteerd met je 22,5 jarig jubileum !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh sorry, was vroeg vanmorgen.... slaapdienst! Het moet natuurlijk zijn 12,5 jaar Psw! Hartstikke leuk om jullie zo te volgen.!

    BeantwoordenVerwijderen